Kickboxning Göteborg

Lite blandade Youtube-klipp med Kickboxning Göteborg

Kickboxning Göteborg

Man kan säga att kickboxning är boxning med sparkar mot kropp, huvud och i vissa tävlingsformer (K1) även benen. Kickboxningen skapades i USA för att olika karate och taekwondostilar skulle kunna enas om liknande regler för gemensamma tävlingar. Från början så hette det inte kickboxning utan full-contact karate och sportkarate innan det blev kickboxning. I dag är kickboxning en sport och en idrott. Utan krav på att följa gamla traditioner så kan kickboxningen ta till sig modern forskning kring psykologi, pedagogik och fysisk träning.

Ett vanligt träningspass börjar ofta med uppvärmning, som sedan fortsätter med olika tekniker på mitsar och avslutas med stretching. Allt varvas med fysträning. Mellan 5-10% av de som tränar kickboxning tävlar också. Det finns två huvudsakliga tävlingsstilar: Light Contact (vanligast) och Full Contact, båda stilarna finns även med sparkar mot lår. Vid tävlingar bärs full utrustning dvs hanskar, tandskydd, hjälm, suspensoar, benskydd, fotskydd och för tjejer även bröstskydd. Skador är ovanliga.

Kickboxning är först och främst en tävlingsform och sport men hjälper dig också att känna dig säkrare på dig själv och till viss del lite självförsvar. Även om tex Kali Sikaran är mer av en självförsvars art som har mindre fokus på tävling jämfört med Kickboxning.